Här kommer en guide till hur vi bedömer skicket på mobiltelefoner som säljs på Mobilimperiet.se.

 

Med lång erfarenhet av att sälja begagnade mobiltelefoner så vet vi hur viktigt det är att förstå vad man bör förvänta sig när man köper en begagnad mobil. Mobilimperiet har enligt egen utsago skrivit ihop den bästa beskrivning i galaxen!

 

Bedrövligt skick

Bedrövligt skick är verkligen bedrövligt vill vi lova, dessa telefoner har åkt många varv runt galaxen innan de hamnade hos Mobilimperiet. Men som tur är har vi mästerliga tekniker som ser bortom det yttre och bringar liv i nästan vad som helst.

Är du en person som kan se potentialen i insidan och se bortom ett hemskt yttre? Och vill köpa den absolut billigaste mobiltelefonen som finns att köpa? Då är Bedrövligt skick perfekt för dig!

Det är så bedrövligt att den här telefontypen har följande brister:

 • Mycket högt yttre slitage, det vill säga repig som om den transporterats genom ett asteroidfält utan sköldar. Displayen och chassi kan ha sprickor.
 • Obarmhärtigt dålig batteritid. Batterier kostar pengar, så om telefonen fungerar och går att ladda så sitter batteriet kvar, även om du måste ha laddaren i samtidigt som du spelar mobilspel.
 • Mindre plastdetaljer kan ha lossnat på en avlägsen planet, till exempel de där små eländiga gummiluckorna som ibland täcker USB men i övrigt saknar vettig funktion.
 • Skärmen kan ha missfärgningar, dock ingenting som påverkar funktion.
 • Telefonen kan ha vissa tekniska problem med WiFi, eller Touch ID, alltså ingenting som begränsar förmågan att använda telefonen eftersom internet kan användas med SIM-kort och hemknappen fungerar ändå (även om just hemknappen kan glappa lite när telefonen är i bedrövligt skick).
 • Färgen är förstås oviktig i prissammanhang, så vi letar upp det vi kan hitta.
 • Ingen garanti gäller för telefoner i det här skicket, de ska gå att starta vid leverans naturligtvis, men vi kan inte lova hur länge de kommer hålla eftersom de oftast endast håller ihop med silvertejp och kärlek.

Sammanfattningsvis hoppas vi att vår beskrivning hjälper er att sänka förväntningarna så pass lågt att ni blir nöjda med er köp om ni väljer en telefon som är i bedrövligt skick. Målsättningen för oss med att över huvud taget erbjuda så eländiga mobiltelefoner är att kunna ge erbjuda ett alternativ till de kunder som verkligen vill komma billigt undan och inte bryr sig om något annat än lägsta möjliga pris.

Så det är för dessa kunder vi ställer upp och utsätter oss för den känslomässiga skadan som hanteringen av bedrövliga mobiltelefoner innebär.

Mobilimperiet älskar prisjägare!

 

Acceptabelt skick

Acceptabelt skick är vad vi på Mobilimperiet anser är den ultimata mellanmjölksupplevelsen. En perfekt kategori för dig som vill uppleva så lite känslor som möjligt när du handlar din mobiltelefon. När du öppnar ditt paket kommer du känna dig precis lagom knappt tillfredsställd eftersom produkten är precis så som du troligtvis förväntat dig – acceptabel.

När dina vänner frågar dig hur det var att köpa din mobiltelefon på Mobilimperiet i acceptabelt skick så kommer du troligtvis bara rycka på axlarna med ett neutralt ansiktsuttryck. Kanske ler du lite halvhjärtat när du tänker på hur fjäderlätt köpet passerade genom ditt liv på ett sätt som få saker gör.

Du ville helt enkelt ha en bra begagnad mobiltelefon till ett bra pris och det är precis det du får. Telefonen är varken makalöst fantastisk eller chockerande bedrövlig, den är så som man kan och bör förvänta sig att en sjysst begagnad mobiltelefon ska vara.

Fullt fungerande med varierande spår av användning, som till exempel:

 • Kan vara kantstött eller avnött färg på chassit.
 • Skärmen har repor som syns tydligt men inget grovt som påverkar sikten.
 • Skärmen kan även ha lite färgskiftningar när man trycker på den på grund av passformen om chassit är kantstött.
 • Alla funktioner fullt fungerande.
 • En månads funktionsgaranti

Detta är den gyllene medelvägen, slår du upp ordet “lagom” i uppslagsverket så är definitionen en mobiltelefon i acceptabelt skick från Mobilimperiet. Skicket är acceptabelt, priset är acceptabelt, allt är acceptabelt! Inget lull-lull, bara en väl fungerande bra begagnad mobil till ett bra pris. Köp en telefon i acceptabelt skick om du är okej med att en mobil har en tidigare historik och lite skavanker. Den har blivit använd tidigare och är inte lika fräsch som den allra nyaste modellen på marknaden, men kärleken sitter på insidan, lite som man känner för sin partner.

Den bästa känslan med att ha köpt en begagnad mobiltelefon i acceptabelt skick är hur lite man bryr sig första gången man råkar tappa den, eller när man lägger nycklarna i samma ficka som mobiltelefonen.

Prisvärt och ångestbefriande!

 

Fantastiskt skick

Mobilimperiets stolthet!

 

Det uppstår magisk stämning när vi hanterar begagnade mobiltelefoner av den här klassen. Det är som en klassisk samlarbil som blivit så kärleksfullt omhändertagen av sin tidigare ägare att man är ärad att få bli dess nästa ägare.

Vi på Mobilimperiet tycker att den här kategorin mobiltelefoner till och med borde öka i värde! Men eftersom det oftast rör sig om megapopulära modeller som det såldes miljontals av förra året så håller det marknadsvärdet på en fördelaktig nivå för våra kunder.

Det här är för dig som vill ha det bästa. Du blir sannolikt transporterad i en Rolls Royce, har ett stall med enhörningar på din egna atoll i Maldiverna och är ekonomiskt oberoende. Men du förstår också vilken insats du gör för miljön som ger nytt liv till en fantastisk begagnad mobiltelefon och pengarna du sparar på att inte slösa på en ny telefon kan du istället skänka till välgörande ändamål. En begagnad mobiltelefon i fantastiskt skick passar en sann filantrop!

I Mobilimperiets ögon är en begagnad mobil i fantastiskt skick till och med finare än en ny, men eftersom all konst är annorlunda i betraktarens ögon tydliggör vi vad du kan förvänta dig:

 • Kan ha mindre ytliga märken på chassi.
 • Skärmen har fåtal mindre ytliga repor.
 • Alla funktioner fullt fungerande.
 • Tre månaders funktionsgaranti.

 

Mobilimperiets crème de la crème erbjuds till ett något högre pris men samtidigt en bra bit under nypris. Det självklara valet för finsmakare och vräkiga diktatorer. Visar man upp en begagnad mobiltelefon i fantastiskt skick från Mobilimperiet är det givet att man omedelbart blir festens mittpunkt!

Eftersom du betalar en slant extra för att få en fantastisk mobil så anstränger vi oss extra för att du ska känna dig superdupermegadundernöjd.

Glöm Porsche – Fantastisk begagnad mobiltelefon är nutidens statussymbol!